Specialist i databeskyttelse til Domstolsstyrelsen

Har du erfaring med databeskyttelse eller har du lyst til at blive specialist inden for området? Og har du lyst til at arbejde i krydsfeltet mellem jura og it i et tæt og dynamisk samarbejde med dygtige kolleger med forskellige fagligheder? 

Så er du måske Domstolsstyrelsens nye specialist i databeskyttelse.

Domstolsstyrelsen er en del af Danmarks Domstole. Vores opgave er at udvikle, administrere og understøtte arbejdet ved domstolene. Det gør vi med udgangspunkt i vores vision om at arbejde tidssvarende og professionelt for ret og retfærdighed.

Domstolsstyrelsen understøtter retternes arbejde digitalt og sikrer, at domstolene kan anvende de digitale muligheder bedst muligt.

I de kommende tre år fortsætter vi en omfattende digital modernisering på to af domstolenes største sagsområder – straffe- og skiftesagsområderne. Vi udvikler et nyt systemkompleks, der understøtter fuld digital sagsbehandling. Løsningerne skal lette arbejdet for både dommere, sagsbehandlere og domstolenes brugere samt realisere de mange gevinster, som vi har identificeret.

Vi tilbyder dig en rigtig spændende stilling:

  • på en udviklingsorienteret og uformel arbejdsplads med høj faglighed
  • hvor du får et stort ansvar i en vigtig samfundsinstitution i et miljø præget af engagement, arbejdsglæde og samarbejde på tværs af forskellige faggrupper
  • hvor der er fokus på din faglige og personlige udvikling.

Du bliver en del af enheden Jura og Forretning, som er en del af vores Center for Forretning og Udvikling. Du vil være tilknyttet vores Straffe- og skifteprogram.

Juridisk nøglefunktion i et spændende krydsfelt mellem jura og it
Du vil skulle rådgive Straffe- og skifteprogrammet om databeskyttelsesretten, og du har ansvar for at sikre gennemførslen af diverse databeskyttelsesretlige leverancer og afklaringer i programmet. Du får dermed en vigtig rolle med at bidrage til at sikre, at de kommende it-løsninger lever op til gældende lovgivning særligt i forhold til databeskyttelsesretten. 

I det daglige bliver du en del af Straffe- og skifteprogrammet, der arbejder efter den agile metode, og hvor du deltager i møder, fx PI-planning, daily stand up, systemdemoer mv. Du kommer til at arbejde tæt sammen med Jura og Forretnings øvrige jurister, programmets chef, product ownere, forretningsspecialister, systemteam og med øvrige medarbejdere i Domstolsstyrelsen, herunder særligt Danmarks Domstoles databeskyttelsesrådgiver.

Dine opgaver bliver kort fortalt:

  • Rådgivning om databeskyttelse og informationssikkerhed og udarbejdelse af diverse analyser og notater
  • Udarbejde risikovurdering for forretningen og de registrerede samt konsekvensanalyse vedrørende databeskyttelse (DPIA)
  • Sikring af privacy by design and by default
  • Rådgivning om overførsel af personoplysninger til tredjelande og gennemførelse af Transfer Impact Assessment (TIA)
  • Rådgivning om diverse it-løsninger og -værktøjer
  • Sikre dokumentation af diverse juridiske til- og fravalg
  • Rådgivning om øvrige krav, som offentlige it-løsninger skal overholde.

Du er en dygtig holdspiller med fokus på at få opgaverne i mål
Vi forestiller os, at du minimum har nogle års erfaring inden for databeskyttelse og med flere af ovennævnte opgaver – måske fra it-udviklingsprojekter, forretningsudviklingsprojekter eller lignende – og har opnået en god forståelse for samspillet mellem jura og it.

Det er en klar fordel, hvis du er cand.jur. eller cand.merc.jur., men vi hører også gerne fra dig, hvis du har en anden akademisk videregående uddannelse og erfaring med flere af ovennævnte juridiske opgaver og vurderinger.

Har du beskeden erfaring med ovennævnte opgaver, men er en dygtig jurist med stor lyst til at dygtiggøre dig inden for databeskyttelse og arbejde i krydsfeltet mellem jura og it, hører vi også meget gerne fra dig. Vi vil i givet fald sørge for, at du indføres i opgaverne i tæt samarbejde med den jurist, der hidtil har haft opgaverne.

Derudover lægger vi vægt på, at du:

  • har rigtig gode samarbejdsevner, er opsøgende og god til at skabe relationer
  • er løsnings- og helhedsorienteret og løser dine opgaver med høj kvalitet
  • er god til at forstå komplekse problemstillinger, kan skære en sag til og finde frem til det væsentlige
  • kan arbejde selvstændigt og struktureret samt følge en sag helt til dørs
  • trives i en hverdag, hvor opgaverne kan være omskiftelige og med korte deadlines.

Du trives med ansvar og kan kommunikere klart og tydeligt både mundtligt og skriftligt, samtidig med at du er dygtig til at formidle kompliceret materiale til andre, der ikke har samme faglige viden som dig. Du er nysgerrig både i forhold til det juridiske felt og it-udvikling, men også i forhold til dine kollegaer og deres fagligheder.

Løn og ansættelsesvilkår
Du vil afhængig af erfaringer og kompetencer blive ansat som fuldmægtig, special- eller chefkonsulent efter Finansministeriets overenskomst med en række AC- organisationer. Der vil være mulighed for at forhandle et pensionsgivende tillæg, hvis størrelse også afhænger af dine erfaringer og kvalifikationer.

Du vil blive omfattet af en attraktiv flekstidsordning samt få mulighed for hjemmearbejdsdage, når det er foreneligt med opgavevaretagelsen.

Domstolsstyrelsen er beliggende på både Gammel Mønt og Amagerfælledvej. I stillingen tilknyttet Straffe- og skifteprogrammet, får du arbejdssted på både Gammel Mønt og Amagerfælledvej, men primært på Gammel Mønt.

Stillingen ønskes besat snarest muligt eller efter nærmere aftale.

Mere om stillingerne
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte chef for Jura og Forretning Laila Lindemark på telefon 20 98 39 45.

Du kan læse mere om Domstolsstyrelsen, Danmarks Domstole og vores vision, værdier og mål på www.domstol.dk. Her kan du også se vores programorganisering samt læse om Danmarks Domstoles digitaliseringsstrategi samt møde medarbejdere i styrelsen. Mød også nogle af vores jurister, der bl.a. arbejder med it-udvikling her eller andre kollegaer, der arbejder med it-udvikling i Domstolsstyrelsen her.  

Ansøgning
Du sender din ansøgning online via vores rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem processen, når du trykker på knappen ”Søg stillingen” på siden.

Ud over din ansøgning bedes du vedhæfte cv, udtalelser og relevante eksamenspapirer (både bachelor- og kandidatbevis med karakterer).

Vi skal have modtaget din ansøgning senest onsdag den 29. maj 2024 kl. 12.

Vi forventer at holde indledende 1. samtaler den 4. juni og den 6. juni og 2. samtaler den 10. juni.

Vi opfordrer enhver, der er interesseret og kvalificeret, til at søge stillingen uanset personlige forhold som alder, køn, race, etnisk tilhørsforhold mv. 

 

Danmarks Domstole er den tredje statsmagt og dermed uafhængig af politiske interesser. Vi værner om vores demokrati, retssamfund og den enkeltes retssikkerhed. Domstolene pålægger straf og afgør tvister mellem personer, virksomheder og myndigheder. Det er også domstolene, der afgør fogedsager og skiftesager samt står for tinglysning af rettigheder. Danmarks Domstole består af Højesteret, to landsretter, Sø‐og Handelsretten, Tinglysningsretten og 24 byretter. Hertil kommer retsvæsenet på Færøerne og i Grønland, Procesbevillingsnævnet, Ungdomskriminalitetsnævnet og Domstolsstyrelsen. Vi beskæftiger i alt ca. 2.400 medarbejdere. Vores værdier er ansvarlighed, respektfuld behandling, troværdighed samt åbenhed og lydhørhed.

Application due
29-05-2024

Start date
Start hurtigst muligt

Position category
AC-stillinger i øvrigt

Workplace
Domstolsstyrelsen

LinkedIn
Contact
 
contacticon
contacticon
 
contacticon
contacticon
 
contacticon
contacticon
 
contacticon
contacticon