Lægemiddelfaglig akademiker til arbejdet med medicintilskud

Er du interesseret i at sikre mest sundhed for pengene, og synes du, at en rationel anvendelse af lægemidler er spændende at arbejde med? Er du interesseret i at arbejde i krydsfeltet mellem administration og politik? Så er du måske den, vi søger til arbejdet med medicintilskud.

Dine primære arbejdsopgaver
Du vil blive involveret i en bred vifte af opgaver indenfor medicintilskud, herunder vores arbejde med revurdering af lægemidlers tilskudsstatus. Dine opgaver kan være at prioritere arbejdet med revurdering på baggrund af vores løbende overvågning, sikre fremdrift, indsamle og udarbejde det faglige grundlag for Medicintilskudsnævnets anbefalinger, udarbejde udkast til Medicintilskudsnævnets anbefalinger og deltage i arbejdet med udarbejdelse af Lægemiddelstyrelsens afgørelser samt sikre målrettet information om tilskudsændringer.

Derudover vil dine opgaver inkludere sagsbehandling af ansøgninger fra læger om individuelle tilskud til patienter. Du vil få ansvaret for at behandle ansøgninger om enkelttilskud til en eller flere lægemiddelgrupper og holde dig opdateret omkring nye behandlingsanbefalinger for at understøtte rationel farmakoterapi. Arbejdet indeholder også daglig kontakt med borgere, læger og apoteker.

Din hverdag hos os
Din dagligdag vil være både dynamisk, udfordrende og præget af meningsfulde opgaver. Du får chancen for at arbejde inden for et område, der har fået øget fokus i de seneste år og som har stor samfundsmæssig betydning.

Du bliver en del af en sektion, som vægter det gode samarbejde og faglig sparring meget højt. Vi har  tæt daglig kontakt, og arbejder aktivt med både forbedringsforslag og  konstruktivt feedback.

Arbejdet med revurdering af lægemidlers tilskudsstatus sker i tæt samarbejde med Medicintilskudsnævnets læger og Lægemiddelstyrelsens jurister, og du vil skulle deltage i de månedlige møder i Medicintilskudsnævnet. Du bliver en del af et team på fem medarbejdere, der arbejder med revurdering af tilskudsstatus. I dette arbejde vil du have en bred kontaktflade med virksomheder, lægevidenskabelige selskaber og patientforeninger.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer
Du har en sundhedsfaglig akademisk uddannelse som for eksempel farmaceut med kompetencer inden for lægemiddelanvendelse og farmakoterapi. Hvis du har kendskab til det danske medicintilskudssystem og sundhedsvæsen er det en fordel.

Herudover forventer vi, at du: 

  • har erfaring med koordinering og har stærke samarbejds- og kommunikationsevner
  • er initiativrig og sikrer fremdrift i dine opgaver
  • har erfaring med eller mod på interessenthåndtering
  • er god til at formulere dig både skriftligt og mundtligt
  • har erfaring med udarbejdelse af større skriftlige rapporter
  • har lyst og mod på telefonisk rådgivning af borgere, læger og apoteker

Vi lægger desuden vægt på, at du er åben og positiv af natur, er parat til at løfte i flok og at du vil bidrage til et godt kollegaskab såvel fagligt som socialt.

Vi tilbyder
Et meningsfuldt arbejde, hvor du er med til at gøre en forskel både på samfundsniveau og på individniveau. Du vil blive en del af et aktivt fagligt miljø, hvor du sammen med dygtige og engagerede kolleger får mulighed for at anvende og udvikle dine kompetencer inden for et bredt felt.

Du vil skulle bidrage til løsningen af et bredt spektrum af problemstillinger og have kontakt til mange forskellige aktører i sundhedsvæsenet. Du vil få rig mulighed for at udvikle dig og få indflydelse på dine arbejdsopgaver.

Vi mener, at der skal være en god balance mellem arbejde og fritid, derfor tilbyder vi en stilling på 37 timer med mulighed for at arbejde hjemmefra, når det hænger sammen med vores fælles planlægning.

Vores kultur er præget af en uformel omgangstone og en fælles bevidsthed om betydningen af gode samarbejdsrelationer på tværs af forskellige uddannelsesmæssige baggrunde.

Lægemiddelstyrelsen har et helt team, der arbejder med kompetenceudvikling, så der er rig mulighed for personlig og faglig udvikling. For eksempel har vi interne kurser i projektledelse, understøtter lederspirer og tilbyder længere mindfulness-forløb.

Om Lægemiddeløkonomi og Tilgængelighed

I Lægemiddeløkonomi og Tilgængelighed har vi fokus på den del af forsyningskæden, hvor lægemidlerne skal helt ud til borgerne. Det betyder, at vi administrerer apotekervæsenet, producerer og udstiller medicinpriser til apoteker og offentligheden samt administrerer medicintilskudssystemet.

Du vil blive en del af sektionen for Tilskud & Tilgængelighed, hvor vi hovedsageligt beskæftiger os med administration af medicintilskudssystemet og tilgængeligheden af lægemidler på det mere strategiske plan.

Du får i sektionen 15 dygtige og engagerede kollegaer, som arbejder tæt sammen i mindre teams og du vil ligeledes få et tæt samarbejde med vores 3 dygtige jurister. Enhedens ledelse er tæt på det daglige arbejde og kan dermed bruges til faglig sparring. Ledelsen lægger stor vægt på trivsel og psykologisk tryghed, og alle har en uddannelse i psykologisk arbejdsmiljø. 

Om ansættelsen
Du bliver ansat efter gældende overenskomst mellem Skatteministeriet  og Akademikernes Centralorganisation eller efter anden gældende overenskomst.

I Lægemiddelstyrelsen træffer vi afgørelser i myndighedssager, og det er vigtigt for os, at man ikke kan stille spørgsmål ved vores habilitet. Derfor er det en forudsætning, at du ikke ejer aktier, anparter, andele eller lignende i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed. Du har dog en vis periode til at sælge dem, hvis du i dag ejer såkaldte medarbejderaktier i en lægemiddel- og/eller medicovirksomhed.

Kontakt os gerne
Få mere at vide om stillingen ved at ringe til sektionsleder Ulla Kirkegaard Madsen på 44889350.
Du kan læse mere om os og vores opgaver på Lægemiddelstyrelsen.dk.

Er du interesseret?
Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis.
Vi regner med at holde ansættelsessamtaler i 23-24.

 

 


Om Lægemiddelstyrelsen
Vi er ca. 650 medarbejdere, som samarbejder om at sikre, at alle i samfundet kan få effektiv og sikker medicin og medicinsk udstyr – både når vi for eksempel går på apoteket, bliver behandlet på sygehuset eller vores dyr har brug for behandling. Vi er en del af Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Medarbejdernes trivsel og Lægemiddelstyrelsens resultater hænger tæt sammen, og derfor er det vigtigt for os at have en arbejdsplads med meningsfuldt arbejde, høj faglighed og udviklingsmuligheder – i balance med gode rammer for sundhed og trivsel. Vi prioriterer derfor også en sund kantine, træningsfaciliteter, kontormotion, store, lyse lokaler på Islands Brygge i København, og mulighed for hjemmearbejde.

Lægemiddelstyrelsen har røgfri arbejdstid.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen.
Ansøgningsfrist: 29-05-2024
Tiltrædelsesdato: 01-08-2024

Følg oss

  Hjemmeside
  LinkedIn
  Twitter

Del/Skriv ut

Vision
Forrest i nationalt og internationalt samarbejde.

Mission
Vi skaber værdi for borgere, dyr og samfund med effektive, sikre og tilgængelige lægemidler og sikkert medicinsk udstyr.  

Fire strategiske pejlemærker:

  • Værdiskabende vidensdeling og sagsbehandling
  • Bedre brug af data og ny teknologi
  • Internationalt engagement
  • Fantastisk arbejdsplads