Miljøministeriets departement

Presserådgiver for miljøministeren

Vil du være helt tæt på den politiske proces på Slotsholmen, når der skal sættes en grøn retning for Danmark? Vil du være med, når vi arbejder for mere liv i havet, renere drikkevand og en rigere natur? Så er du måske vores nye presserådgiver for miljøministeren.

Jobbet
Du kommer til at have tæt kontakt til de mange journalister, der interesserer sig for udviklingen på vores område, og du kommer til at rådgive ministeren om pressehåndtering. 

I rollen som presserådgiver er den primære opgave at kommunikere ministerens og regeringens dagsordener med blik for mediernes rytme samt udarbejde og håndtere pressehistorier om væsentlige politiske initiativer. En central del af opgaverne består desuden i reaktivt pressearbejde – ofte med en kort tidsfrist. Derfor vil der også være opgaver, som skal håndteres uden for normal arbejdstid.  

Vi forventer, at du: 

  • Har en journalistisk uddannelse eller relevant kandidatuddannelse inden for kommunikation el.lign.
  • Har erfaring med pressearbejde fra en politisk styret organisation, gerne centraladministrationen.
  • Skriver godt, hurtigt og fejlfrit.
  • Evner at sætte dig ind i tekniske og faglige problemstillinger og formidle dem letforståeligt.
  • Er udadvendt og har gode samarbejdsevner.

Det er desuden en fordel, hvis du har erfaring med at optage og redigere mindre videoer.

Hvem er vi?
I presse- og kommunikationsteamet sætter vi i samarbejde med miljøministeren og resten af ministeriet den strategiske retning for Miljøministeriets kommunikation. Vi samler ministeriets faglige udspil og omsætter dem til kommunikation på alle platforme, og vi hjælper ministeren med at kommunikere regeringens politik. 

Du og dine ti kolleger i presse- og kommunikationsteamet står for pressehåndtering, sociale medier, informationskampagner, strategisk kommunikation og taleskrivning. Sammen har vi ansvaret for ministeriets samlede kommunikation i en hverdag, hvor opgaverne kommer rullende, og nogle skal løses lige med det samme. 

I Miljøministeriets departement er vi knap 350 medarbejdere, og sammen med vores to styrelser, Naturstyrelsen og Miljøstyrelsen, er vi i alt ca. 2.100 medarbejdere i den samlede koncern. 

Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten) eller i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og Dansk Journalistforbund (Overenskomst for journalister i statens tjeneste og aftale for praktikanter, der under deres uddannelse til journalist ansættes i staten).

Du vil blive indplaceret som fuldmægtig, konsulent eller journalist på baggrund af din uddannelse og dine kvalifikationer.

Stillingen er på fuldtid og ønskes besat hurtigst muligt og senest den 1. august 2024. Du kommer til at indgå i departementets pressevagtordning.

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner. T

Tjenestestedet er Miljøministeriets departement, der har adresse på Frederiksholms Kanal 26, 1216 København K.

Yderligere oplysninger
Du er velkommen til at kontakte kontorchef Kristian Hovgaard Juul-Larsen på tlf. 22 15 77 45. Du kan læse mere om Miljøministeriet på vores hjemmeside www.mim.dk.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende dine oplysninger vedlagt ansøgning, CV og uddannelsesbevis senest tirsdag den 28. maj 2024 kl. 12.00

Første samtale forventes afholdt i uge 23 og evt. anden samtale i uge 23/24. Der vil forud for samtalen skulle løses en case hjemmefra af en times varighed.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.


Work hours

Workplace
København K

Contact
 
contacticon
 
contacticon
 
contacticon
 
contacticon
Application due
28-05-2024Follow us
Share/Print