Studentermedarbejdere til Makropolitisk Center

Brænder du for økonomi, store datamængder og programmering? Motiveres du af at arbejde i et miljø, hvor der træffes vigtige beslutninger om indretningen af det danske samfund? Er du i gang med en økonomuddannelse og har interesse for samfundsforhold? Så er en studenterstilling i Finansministeriets Makropolitiske Center måske dit næste job.

Om stillingen

Finansministeriets Makropolitiske Center (MPC) søger aktuelt en til to fagligt stærke studentermedarbejdere til at bistå med analyser på registerdata på centrale strukturpolitiske samt makropolitiske områder, samt bistå med dataarbejde og analyser med afsæt i Finansministeriets befolkningsregnskab.

MPCs arbejdsopgaver omfatter både mikro- og makroøkonomiske analyser, som trækker på både registerdata og de mellemfristede fremskrivninger, fx ved analyser af indvandreres nettobidrag til de offentlige finanser og i forhold til seniorers beskæftigelse og tilbagetrækningsadfærd.

Vi tilbyder et job i et af Finansministeriets analytiske kraftcentre, hvor du sammen med engagerede og dygtige kolleger vil komme til at bidrage til centrale dele af det faglige grundlag for fastlæggelsen af den økonomiske politik helt tæt på den politiske beslutningsproces.

Du kan forvente fleksibilitet i forbindelse med eksamensperioder, til gengæld forventer vi, at du er fleksibel i perioder med stor arbejdsbelastning. Generelt tilstræber vi en arbejdstid på ca. 15 timer i gennemsnit pr. uge fordelt over et år, som tilrettelægges under hensyntagen til dine studieaktiviteter.

Om dig

Vi forventer, at du:

  • er i gang med en økonomuddannelse (fx cand.polit. eller cand.oecon). Gerne med mere end et år tilbage af studiet.
  • er talstærk og har analytisk sans.
  • har interesse for og gerne erfaring med at programmere.
  • er interesseret i, og velorienteret om, samfundsøkonomiske problemstillinger, herunder kort- og langsigtede udfordringer for dansk økonomi.
  • har gode samarbejdsevner og lyst til at arbejde med de nævnte opgaveområder tæt på de politiske processer.

Kendskab til fx EXCEL, VBA, SAS, STATA, R, GAMS eller lignende programmer vil være en fordel. Det er ligeledes en fordel, hvis du har tidligere erfaring med at arbejde med registerdata. Der vil under alle omstændigheder blive givet grundig oplæring i ministeriets arbejdsgange og metoder.

Om os

MPC er et analytisk kraftcenter i Finansministeriet, med ansvar for konsekvensvurderinger af strukturpolitiske tiltag, særligt på skatte-, pensions- og uddannelsesområderne, såvel som vurderinger af udfordringerne for finanspolitikken gennem mellem- og langsigtede fremskrivninger.

MPC spiller en central rolle i rådgivningen og planlægningen af den økonomiske politik, og står for beregninger af virkningerne på de offentlige finanser af ændringer i pensions- og skattesystemet, herunder også adfærds- og fordelingseffekter. Centeret beskæftiger sig også med beregninger af den strukturelle saldo, outputgab, finanspolitikkens aktivitetsvirkning samt det finanspolitiske råderum og holdbarhed.

Finansministeriet som arbejdsplads

Finansministeriet indtager en central rolle i det politiske maskinrum på Slotsholmen og spiller en vigtig og koordinerende rolle i udarbejdelsen af regeringens politik.

Det karakteriserer Finansministeriets medarbejdere, at de er ambitiøse på egne og samfundets vegne og motiveres af arbejdsopgaver, der løses i et højt tempo, og hvor resultaterne har betydning for samfundet. Samtidig er holdånd og samarbejde med kollegerne en bærende værdi for medarbejderne i Finansministeriet.

Se mere om at arbejde i Finansministeriet her.

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område (OAO-fællesoverenskomsten) og organisationsaftale for Kontorfunktionærer, Laboranter og It-medarbejdere (HK) i staten

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Statens Administration, Statens It, Økonomistyrelsen samt Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode.

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Nicolaj Thorlaksen Nyholm på tlf. 2495 0942 /mail nicnyh@fm.dk.

Ansøgning

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via knappen ”Søg stillingen” senest den 15. juni 2024.

Finansministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Application due
15-06-2024

Workplace
Christiansborg Slotsplads 1

Contact
 
 
 
 
Share