Finansministeriet søger student til presseklip og andre kommunikationsopgaver

Som student i presseteamet i minister- og ledelsessekretariatet bliver du en del af en spændende hverdag i Finansministeriet. Du får et unikt indblik i en central politisk organisation og erfaring med en bred vifte af kommunikationsopgaver fra presseklip til vedligeholdelse af hjemmeside.

Om stillingen

Du vil blive en del af minister- og ledelsessekretariatet, som er en stabsfunktion for finansministeren og departementschefen. Du vil indgå i presse- og kommunikationsteamet, som består af en chef, tre presserådgivere, en taleskriver, en SoMe-rådgiver, en kommunikationsmedarbejder samt tre studenter.

Du vil primært skulle hjælpe til med at lave daglige presseklip, som udarbejdes alle dage året rundt. Sammen med de to andre studenter vil du indgå i en vagtordning, hvor I sørger for at planlægge og levere presseklip – på hverdage kl. 22 og i weekender og ferier kl. 22 og kl. 9.00.

Herudover forestiller vi os, at du kan komme til at bidrage til forskellige ad hoc-opgaver:

  • Vedligehold af hjemmeside, intranet m.m. herunder udarbejde tekster
  • Hjælp til udarbejdelse af videoer og andre opslag på ministeriets sociale medier
  • Diverse ad hoc opgaver

Om dig

Det er en forudsætning, at du er særdeles stabil og overholder deadlines og aftaler. Da presseklip skal laves om aftenen, skal du også være indstillet på aftenarbejde, når du har vagt.

Du er en udpræget holdspiller og har overblik og humor samt er serviceorienteret og imødekommende – og kan bevare disse egenskaber i travle perioder. Samtidig er du grundig, detaljeorienteret og har en sund dømmekraft.

Du skal være i stand til at håndtere fortrolige sagsgange og fungere godt både selvstændigt og i arbejdet med både interne og eksterne samarbejdspartnere. Du sætter pris på at have gode kolleger og bidrager selv til et godt arbejdsklima.

Vi forestiller os, at du læser f.eks. kommunikation, medievidenskab, en samfundsvidenskabelig uddannelse eller humaniora på universitetet, og at du har mulighed for at være student hos os i mindst ét år og gerne mere.

Om os

I Finansministeriet varetages en bred vifte af opgaver, som bidrager til at give regeringen det bedst mulige grundlag for at træffe centrale politiske beslutninger og for at føre en sund økonomisk politik.

Minister- og ledelsessekretariatet består af ministerens sekretariat, politisk sekretariat, departementschefens sekretariat samt Finansministeriets presse- og kommunikationsenhed.

I minister- og ledelsessekretariatet får du et job med engagerede og dygtige kollegaer. Med en hverdag bygget op omkring ministeren, departementschefen og Finansministeriets øvrige ledelse er tempoet som regel altid højt. I kontoret lægger vi derfor stor vægt på godt samarbejde, et højt humør, og at vi hjælper hinanden særligt i spidsbelastningsperioder.

Vi lægger derudover stor vægt på, at det skal være sjovt og rart at gå på arbejde. Derfor taler vi i kontoret også om mange andre ting end arbejdsopgaverne, ligesom at vi løbende prioriterer at lave diverse sociale ting med hinanden i kontoret.

Ansættelsesvilkår

Du får sammen med de andre studenter ansvar for at lægge vagtplanen og dermed gode muligheder for at planlægge dine arbejdsdage. Vi er fleksible og forventer det også af dig. Arbejdstiden vil variere fra uge til uge afhængigt af dine vagter, men som udgangspunkt ca. 10-15 timer om ugen i snit.

Du ansættes efter fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område (OAO-fællesoverenskomsten) og organisationsaftale for Kontorfunktionærer, Laboranter og It-medarbejdere (HK) i staten.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode.

Se mere om at arbejde i Finansministeriet her.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Statens Administration, Statens It, Økonomistyrelsen samt Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte presserådgiver Liv Arnth Jørgensen på telefon 2526 2761 eller Magnus Venge-Jep Nielsen på 2056 6030.

Ansøgning

Din ansøgning med CV og eksamenspapirer sendes via statens eRekruttering - Tryk på knappen ’Søg her’.

Indsend din ansøgning senest mandag d. 24. juni 2024. Start 1. august 2024.

Finansministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Application due
24-06-2024

Workplace
Christiansborg Slotsplads 1

Contact
 
 
 
 
Share