Junior Data Engineer til Statens BI

Er du ved at færdiggøre din uddannelse, eller har du allerede et eller to års erfaring og brænder du for en karriere som data engineer? Har du stor interesse i at arbejde med Cloud-tjenester og en dyb passion for data som grundpille for dataprodukter? Trives du med at deltage i transformations- og udviklingsprojekter, hvor du hjælper vores kunder med at træffe bedre beslutninger baseret på data? Så er du den kollega, vi leder efter.

Om stillingen

Du vil blive en del af et fagligt og dedikeret hold, der består af data engineers, produktowners samt projektledere på forskellige niveauer og med hver sine spidskompetencer. Vi arbejder i et fast team, hvilket giver gode muligheder for at opbygge tætte kollegiale relationer.

Vi arbejder sammen på tværs af vores dataprodukter og services, hvor vi prioriterer samarbejde og kommunikation højt. Det er sjovt og givende at være en del af en enhed, hvor vi har en stor følelse af samhørighed til både det nære og det større for gaven ved datadrevende beslutninger i staten. Vores fokus er styring med udgangspunkt i finansielle og HR relaterede processer, men vores kunders behov og ønske om at kombinere egen data ændrer vores forretningsdomæne og udvikler vores færdigheder.

I din stilling som Junior Data Engineer hos Statens BI vil du påtage dig en række ansvarsområder og opgaver, der omfatter:

 • håndtering af opgaver inden for data engineering, herunder ETL-processer, SQL-programmering og datamodellering
 • udvikling og test af nye datamodeller og ETL-processer i samarbejde med vores forretningskontorer og øvrige kollegaer i teamet
 • arbejde parallelt med flere kunder og problemstillinger og aktivt bidrage til at identificere nye løsninger, der understøtter behov på tværs af kunder.

Om dig

Vi forventer, at du har:

 • kendskab til data warehouse-løsninger og erfaring med ETL-processer fra dit studie eller praktikophold
 • kendskab til SQL eller tilsvarende programmeringssprog
 • evne og lyst til at udvikle vedligeholdelsesvenlig og effektiv kode
 • kompetencer i datamodellering og back-end udvikling
 • kendskab til Microsoft Azure-tjenester eller tilsvarende er en fordel, men det er ikke et krav.

Derudover har du følgende kompetencer:

 • naturlig flair for hurtigt at tilegne dig nye teknologier og værktøjer, hvilket er afgørende i en branche, der konstant udvikler sig
 • stærke analytiske evner til at navigere og forstå komplekse dataflows, strukturer og datamodeller
 • ivrig efter at dele din viden og ekspertise med dine kolleger, hvilket bidrager til et miljø præget af fælles læring og udvikling
 • et stort ønske om at udvikle dig og tilegne dig ny viden, vi skal nok klæde dig på, men det det bliver bedst hvis du også brænder for BI og data.

Om os

Statens BI sikrer, at beslutninger træffes på et oplyst og korrekt grundlag. Med data som fundament gør vi viden tilgængelig og visualiseret i den kontekst som vores kunder ønsker.

Det er et spændende, kompliceret og særdeles aktuelt arbejde, hvor den enkeltes indsats kan måles direkte i de beslutninger, der træffes. BI er et strategisk vigtigt indsatsområde i Finansministeriet, hvilket afspejles i vores arbejde og den gode energi, hvormed vi tilgår vores opgaver. 

Ud over et spændende job og kolleger i verdensklasse kan vi tilbyde dig:

 • Gode karrieremuligheder og personlig udvikling, herunder løbende træning og uddannelse.
 • Lækre omgivelser og gode arbejdsforhold.
 • Fleksibel hverdag med mulighed for at tilpasse familie med dit arbejdsliv.
 • En aktiv personaleforening, der favner bredt i aktiviteter.

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter gældende overenskomst med mulighed for forhandling alt efter kvalifikationer.

Det er en forudsætning for din ansættelse, at du kan opnå en sikkerhedsgodkendelse af graden ’hemmelig’ og fastholde den under hele ansættelsesforholdet.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Statens Administration, Statens It, Økonomistyrelsen samt Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen er du velkommen til at kontakte teamleder Morten Bødtcher på tlf. 20 35 01 79.

Ansøgning

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via knappen ”Søg stillingen” senest den 5. august, 2024.

Økonomistyrelsen ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Application due
05-08-2024

Workplace
København

Contact
 
 
 
 
Share