Finansministeriets 6. kontor søger ambitiøs og fagligt stærk studerende til arbejdet med statens store driftsområder

Har du lyst til at være med i udviklingen og styringen af statens største driftsområder? Er du analytisk skarp og kan overskue komplekse problemstillinger? Og motiveres du af at arbejde og udvikle dig i et politisk miljø, hvor vigtige samfundsmæssige beslutninger træffes? Så er du måske vores nye studentermedhjælper.

Om Finansministeriets 6. kontor

Finansministeriets 6. kontor varetager opgaver inden for en række af de store statslige driftsområder, herunder Justitsministeriet, Skatteministeriet, Udlændinge- og Integrationsministeriet og Forsvarsministeriet. Det omfatter politiet, kriminalforsorgen, skattevæsenet og Forsvaret mv. Vores opgaver vedrører bl.a. finanslovsarbejdet, herunder det løbende budgetarbejde, analyser af policy-tiltag inden for kontorets områder, politiske forhandlingsforløb mv.

Som student i 6. kontor vil du derfor få indsigt i, hvordan et budgetkontor i Finansministeriet arbejder. Du vil komme til at bidrage til finanslovsarbejdet og større analyser af politiske problemstillinger på kontorets områder, og vil derfor få god mulighed for at bringe din viden og erfaring fra studiet i spil.

Vi tilbyder

Du vil få et indgående kendskab til centraladministrationens arbejde og politiske beslutningsprocesser, hvor du kan forvente at blive inddraget i kontorets arbejdsopgaver og faglige diskussioner.

I Finansministeriets 6. kontor vil du indgå i samarbejde med engagerede, dygtige og imødekommende kollegaer i et kontor med en uformel og humoristisk omgangstone. Du vil have opgaver med korte frister - ofte i forbindelse med finanslovprocessen - men også være en del af længerevarende analyser. Dine opgaver vil derfor spænde bredt og give dig god mulighed for at videreudvikle dig både fagligt og personligt. Opgaverne vil løbende blive tilpasset til at understøtte din udvikling og kompetencer bedst muligt.

Samtidig vil du blive en del af et stærkt studenterfællesskab på tværs af hele departementet med arrangementer af både faglig og social karakter.

Om dig

Du læser en relevant uddannelse (stud.oecon., stud.polit., stud.scient.pol., stud.scient.soc. el. lign), og har bestået det første år af din uddannelse.

Konkret lægger vi vægt på, at du:

  • Har interesse for policyudvikling og analyser. Tidligere erfaring er en fordel, men ikke et krav
  • Har gode analytiske kompetencer samt flair for både tal og skriftlig formidling
  • Har gode samarbejdsevner og tager selvstændigt ansvar for dine opgaver
  • Har lyst til at lære og arbejde strategisk i samarbejde med din studenterkoordinater om din faglige udvikling
  • Er målrettet og initiativrig og har mod på at bringe din faglige viden i spil
  • Har lyst til at bidrage til den gode stemning i kontoret og deltage i kontorets løbende sociale aktiviteter.

Kontoret består aktuelt af 9 AC-medarbejdere, 3 studenter, en souschef og en kontorchef.

Ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår følger fællesoverenskomsten mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det Statslige Område og organisationsaftalen for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK).
Generelt tilstræber vi en arbejdstid på ca. 15 timer i gennemsnit pr. uge, dog med gode muligheder for fleksibilitet i eksamensperioder.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes på rette niveau og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode.
Du skal som led i en eventuel samtale være forberedt på at gennemføre en kort skriftlig test med faglige spørgsmål.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Statens Administration, Statens It, Økonomistyrelsen samt Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

Flere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingerne eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte specialkonsulent Olivia Klement Rasmussen på tlf. 20 56 74 62 eller på oliras@fm.dk.

Ansøgning

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via knappen ”Søg stillingen” senest mandag den 5. august 2024.

Vi forventer at holde samtaler i uge 33 og håber at kunne byde vores nye kollegaer velkommen snarest muligt herefter.

Finansministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Application due
05-08-2024

Workplace
Christiansborg Slotsplads 1

Contact
 
 
 
 
Share