Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Økonomisk studentermedhjælper til Center for Detailhandel, Industri, Fødevarer, Landbrug og Sundhed

Vil du bruge dine kompetencer til at styrke forbrugervelfærden og sikre fair konkurrence inden for blandt andet medicinalindustrien og detailhandlen? Så læs videre her!

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens center for detailhandel, industri, fødevarer, landbrug og sundhed (DIPS) søger en dygtig økonomisk studentermedhjælper, der i samarbejde med erfarne kollegaer skal arbejde for bedre konkurrence i Danmark.

HVAD BLIVER DINE ARBEJDSOPGAVER?

Som studentermedhjælper i DIPS bidrager du til at styrke vækst og konkurrence på vigtige områder, som detailhandel, industri, fødevarer, landbrug og sundhed. DIPS har ansvaret for alle opgaver på konkurrenceområdet inden for centrets sektorer. Heri ligger bl.a. håndhævelse af konkurrencereglerne, markedsovervågning og analyser af konkurrencen i de nævnte sektorer.

Vi søger dig, der har lyst til at arbejde med et område, som har direkte betydning for forbrugere, virksomheder og samfundet.

Som student vil du særligt komme til at beskæftige dig med følgende opgaver:

 • Bistå ved markedsundersøgelser, eksempelvis spørgeskemaundersøgelser
 • Bidrage til centrets konkurrencesager og analyser, eksempelvis ved databehandling, udarbejdelse af grafiske fremstillinger og praksissøgning
 • Vurdere konkurrenceeffekterne af ny lovgivning og besvare høringer inden for DIPS’ områder
 • Research, herunder litteratursøgning
 • Foretage let sagsbehandling, herunder bl.a. besvarelse af borgerhenvendelser, aktindsigtsopgaver og lignende
 • Udarbejde notater, mødereferater og præsentationer

Du vil komme til at løse opgaverne i samspil med centrets øvrige studentermedhjælpere og medarbejdere.

Arbejdet inden for konkurrenceområdet foregår ofte i krydsfeltet mellem økonomi og jura. Du vil derfor også stifte bekendtskab med konkurrenceloven og anden regulering med relevans for DIPS’ områder.

Du kan forvente en ugentlig arbejdstid på 15-20 timer med en høj grad af fleksibilitet op til eksaminer.

HVEM ER DU?

Du er godt i gang med en økonomisk uddannelse (fx stud.polit., stud. oecon., stud.oecon.agro., stud.scient.pol., stud.merc. eller lignende). Derudover lægger vi især vægt på, at du:

 • Er interesseret i at blive endnu skarpere til industriøkonomi,
 • Er erfaren bruger af Excel, Python, Stata eller lignende programmer til databehandling,
 • Kan formulere dig klart og klogt på skrift
 • Er analytisk stærk,
 • Tager ansvar og er fleksibel,
 • Er udadvendt og god til selv at tage initiativ og opsøge arbejde.

Du arbejder effektivt og kan jonglere forskellige arbejdsopgaver med forskellige deadlines. Du er struktureret, tager initiativ og kan arbejde både selvstændigt og som del af et team. Du er nysgerrig og interesseret i at blive endnu klogere gennem udfordrende opgaver i et trygt arbejdsmiljø. Du har sans for det overordnede uden at gå på kompromis med detaljerne.

Vi har et godt socialt miljø, så det er en fordel, hvis du er udadvendt og frisk på en snak ved kaffemaskinen.

HVEM ER VI?

I Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er vi ca. 330 engagerede kolleger, der ligesom du brænder for at gøre en forskel. Vi arbejder for velfungerende markeder overalt i samfundet, og din indsats får betydning for både store og små virksomheder og den enkelte forbruger.

Vi er i alt 13 medarbejdere i DIPS, som rummer en blanding af økonomer, jurister og erhvervsjurister. Arbejdet foregår i et hurtigt tempo med en høj grad af selvstændighed og initiativ. Vi har et godt fællesskab og en uhøjtidelig omgangstone, hvor vi kommunikerer ligefremt og åbent.

Du kan få flere oplysninger om stillingen hos fuldmægtig Peter Helbo Vogh, tlf. 4171 5247, i uge 27, 28 og 29 og specialkonsulent Julie Klint Kjersgaard, tlf. 4171 5186, i uge 30, 31 og 32.

Klik her for at læse mere om Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens arbejde for velfungerende markeder, og se for at se et indslag om, hvordan det er at arbejde i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

GENERELT

Din ansættelse vil ske i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og HK. Er du interesseret, så send en ansøgning via knappen til højre for annoncen eller via vores hjemmeside https://kfst.dk/om-os/job/ledige-stillinger/ Din ansøgning med CV, eksamensbeviser og karakterudskrifter skal være modtaget senest den 14. august. Samtaler forventes gennemført i uge 34.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen arbejder for velfungerende markeder, der skaber vækst og høj forbrugervelfærd. Vi er cirka 350 engagerede kollegaer, der brænder for at gøre en forskel. Vi værdsætter høj faglighed, og vi styrer efter, at vores arbejde skal have reel effekt for danske forbrugere og virksomheder. Vi stræber efter at være de bedste på de områder, vi har ansvar for. Det skal være sjovt, udfordrende og udviklende at gå på arbejde.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet.  Vi arbejder med konkurrence, forbrugerforhold og udbud, og vi fører tilsyn med vandselskaber. Alt sammen for at skabe mere velfungerende markeder til gavn for de danske forbrugere. Vi er sekretariat for en række nævn og råd, og sammen med Konkurrencerådet udgør Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen en uafhængig konkurrencemyndighed.

I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, handicap, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Application due
14-08-2024

Start date


Work hours


Position category


Position type
Studentermedarbejder

Workplace


Contact
[Project.ContactPerson1.ProfileImage-]
 
contacticon
contacticon
[Project.ContactPerson2.ProfileImage-]
 
contacticon
contacticon
[Project.ContactPerson3.ProfileImage-]
 
contacticon
contacticon
[Project.ContactPerson4.ProfileImage-]
 
contacticon
contacticon
Follow us