Brænder du for at afdække APT-gruppers metoder og tilknytning, og vil du bruge dine evner og interesse til at sikre mod truslen fra hackerangreb? Så søger FE’s cyberanalyse-afdeling lige nu en analytiker, der besidder en kombination af interesse for cyberanalyse, teknisk flair, analytisk stringens og kreativitet. Du kan både komme med erfaring på området eller som talent, der har interesse for emnet og forudsætningerne for at blive dygtig.
Du får udfordringer og plads til at udvikle dig Du skal være med til at opdage og afdække udenlandske efterretningstjenesters cyberaktiviteter. Opgaven stiller store krav til analytisk kreativitet, nysgerrighed og lyst til at lede efter en dygtig modstander på tværs af FE’s indhentning. Det betyder, at du i stillingen som cyberanalytiker bl.a. skal:
Du kommer til at indgå i et team med et stærkt fagligt miljø, hvor du vil få mulighed for at sætte dit præg på egne opgaver. Vi har en uformel omgangstone og giver plads til, at du kan bringe dine faglige kompetencer i spil. Som integreret del af dit arbejde vil du ofte skulle opsøge faglig sparring og koordinere arbejdsopgaver på tværs af tjenesten – i tæt samarbejde med dine nærmeste kollegaer.
Det er en fordel – men ikke et krav - at kende til området og opgaven fra f.eks. en IT-sikkerhedsorganisation, en konsulentvirksomhed med speciale i cyberforhold, fra centraladministrationen eller fra relevant efterretningsarbejde.
Det er vigtigt, at du som person er nysgerrig og motiveret til at gå nye veje for at løse opgaven, samt at du selvstændigt er i stand til at opsøge og løse opgaver, uden at de altid er fast definerede. Endvidere er både tålmodighed og vedholdenhed nødvendige for at få succes i efterretningsarbejdet.
Du vil sammen med dine kollegaer i sektionen have ansvar for at bevare vores særlige holdånd.
Du og din baggrund er vigtig Det er som udgangspunkt et krav, at du har en uddannelse på kandidatniveau eller tilsvarende. Besidder du det rette mix af dokumenterede kompetencer, f.eks. en diplomuddannelse med et godt teknisk fundament, hører vi også gerne fra dig.
Selve uddannelsesretningen kan spænde bredt, idet man kan blive en god cyberanalytiker, hvad enten ens formelle uddannelse er inden for datalogi, ingeniør, undersøgende journalistik, historie, et samfundsvidenskabeligt eller et andet lignende fag. Det vigtigste er en god analytisk evne, sprogkundskaber samt en oprigtig interesse for teknologi og cyber.
For at kunne forstå og formidle truslerne skal du være analytisk skarp og have gode formidlingsevner – både på skrift og i tale og på dansk og engelsk.
For at du kan lykkes i stillingen, søger vi en kandidat, der går på arbejde med en konstruktiv og løsningsorienteret tilgang. Det er også en fordel for dit arbejde og din opgaveforståelse, at du er nysgerrig i forhold til den sammenhæng, du indgår i.
Det er en fordel, at du har kendskab til et eller flere af følgende områder:
Din nye arbejdsplads Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) er Danmarks udenrigsefterretningstjeneste og arbejder – hemmeligt og åbent – for at beskytte Danmark og danske interesser i en foranderlig verden.
Vi er ikke alene om at beskytte Danmark, men vi er den eneste myndighed, der har fået mandat til at udnytte helt særlige midler til at afdække, hvad andre stater og udenlandske aktører forsøger at holde hemmeligt. Det giver mening for os at bidrage til fred, tryghed og sikkerhed for danskerne, både i den analoge og i den digitale verden. Det gør vi ved at afdække, vurdere, rådgive om og modvirke både aktuelle trusler og trusler under udvikling.
Vi værdsætter styrken i vores mangfoldighed med dybe fagligheder og specialister, og vi er en helt speciel og operativt orienteret vidensorganisation, der har mange forskellige opgaver, men fælles for dem alle er det vidensgrundlag, som vores efterretningsarbejde skaber.
FE’s Center for Cybersikkerhed udgør Danmarks nationale forsvar mod cybertrusler, og vi arbejder for et sikkert digitalt Danmark. Vi er med til at opdage og håndtere, når danske interesser udsættes for cyberangreb, og vi samler, opbygger og deler den viden, som kan forebygge det næste angreb.
Den ansættende sektion har ansvaret for at analysere de informationer, som FE indhenter om statsstøttede trusselsaktører på cyberområdet.
Din lønpakke afhænger af dine kvalifikationer Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og den relevante faglige organisation, afhængig af din uddannelsesmæssige baggrund. Derudover har du mulighed for at forhandle løntillæg efter kvalifikationer. Den gennemsnitlige arbejdstid er 37 timer om ugen inklusiv betalt frokostpause. Til stillingen hører en pensionsordning, som FE betaler.
Som ansat i FE er du omfattet af nogle særlige vilkår. Det er et krav, at du kan sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele din ansættelse. Som i resten af forsvaret har du pligt til kortvarig udsendelse til udlandet.
Sådan søger du stillingen Du skal sende din ansøgning og CV via stillingsopslaget senest den 15. december 2024.
I din ansøgning bedes du kort beskrive en relevant APT-gruppe efter eget valg, herunder begrunde dit valg.
Vi opfordrer alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.
Du er velkommen til at kontakte den lokale HR-partner på 33 32 55 66, lokal 2220, hvis du har spørgsmål til stillingen eller ønsker flere oplysninger.
Du kan også læse mere på http://fe-ddis.dk/, hvor du blandt andet finder vores ”Beretning” og kan få et mere detaljeret indblik i FE´s opgaver, FE som arbejdsplads og yderligere information om ansættelsesmæssige spørgsmål.
Af sikkerhedshensyn opfordrer vi til, at du i videst muligt omfang begrænser, hvem du fortæller om din ansøgning.
Vi glæder os til at modtage din ansøgning.